5-single-default[1]

Ce caracteristici cautati la o camera video auto?

Discretia:

Probabil nu vreti sa aveti o camera auto care sa aseze ocupand mult spatiu pe parbrizul dumneavoastra, sa va obructioneze vederea si arate ca un aparat mare asezat la vedere.

Camerele auto vin in diferite dimensiuni, si practic dimensiunea cea mai mica este cea mai ideala. O data ce tehnologia a avansat, producatorii au creat procesoare si interne mai performate cu dimensiuni si mai reduse. Existau si la inceput camere mici, dar acestea aveau si un pret pe masura. In prezent, 2015, aproape toate camerele au dimensiuni reduse, facandu-le discrete, iar diferenta de pret se intalneste la specificatiile lor tehnice.

Totodata, negru este culoarea preferata a camerelor, deoarece alte culori ar atrage prea mult atentia. Daca doriti ca, aparatul dumneavoastra sa fie discret, nu are sens sa alegeti alta culoarea decat negru.

Puteti deveni si creativ, sau daca sunteti o persoana boema sau minimalista, aveti un interior tunat la masina, sau piele deschisa, atunci puteti lua in considerare o camera de alta culoare. O culoare frumoasa pentru un dashcam este albul. Putem observa aici camera video auto Novatek C898.

 

Resolutia video:

Cel mai important factor la o camera video auto este resolutia cu care aceasta filmeaza. 1080p inseamna o resolutie de 1920×1080 pixeli, cunoscuta si ca FullHD. Daca doriti sa captati imagini de o inalta calitate si sa prindeti toate detaliile evenimentelor, aceasta este rezolutia pe care trebuie sa o alegeti. In acest caz nu trebuie sa va orietati catre nimic mai putin, camerele cu filmare FullHD incept acum numai de la 149RON, vedeti camera GeneralPlus K6000.

Nu uitati ca este foarte important sa se vada bine numarul masinii.

 

Calitatea filmarii pe timp de noapte:

Majoritatea camerelor cu filmare 1080p FullHD, capteaza video de foarte buna calitate pe timp de zi.

Capacitatea de a filma bine pe timp de noapte separa camerele performate de cele modeste.

Aici trebuie sa va orientati catre camerele cu procesoare de la Novatek si in special cu functia WDR.

WDR vine de la Wide Dynamic Range si este o functie care ajuta mult la producerea unor imagini mai clare pe timp de noapte. Voi discuta in alt post despre functia WDR pentru ca dumneavoastra sa o intelegeti mai bine.

 

Ciclizarea inregistrarii:

Este o functie obligatorie pentru o camera video auto, dar in prezent nu mai este o problema, deoarece toate camerele au functia aceasta incorporata. Functia Loop Recording (Ciclizarea Inregistrarii), permine camerei sa stearga in urma filmarea, ca inregistrarea sa poata continua. In momentul cand cardul se umple, normal filmarea s-ar fi oprit, dar deoarece exista aceasta functie, filmuletele vor fi captate in reprize de cate 3-5-10 minute, stocand fisiere pe cart. Aceste fisiere sunt sterse automat cand cardul se umple.